Jun 14, 2010


Hari ini Isnin , hari yang paling aku tak tahu nak buat apa. Balik keje, bukak baju, rileks, switch on TV, tengok makanan apa yg ada , kalau ada makan, kalau tak da...buat2 kenyang ja lar...
Stimes aku agak konpius dengan personality aku ni...bulan lepas aku agak rajin, every week aku iron baju utk pakai ke opis, balik ja pada opis terus aku pegang periuk masak, kemas skit2...
Malam plak toksah cakap la....setiap malam aku tanya " Darling, u want me to massage your head?" Hampir setiap malam aku uli kepala Mr dengan minyal Amla, tuk kurangkan uban...

Tapi bulan ni aku agak malas, pakai baju n tudung yg tak iron ke opis, kalau waktu siap nak g keje, aku bangun btol last2 minute , masak tunggu sampai 9.30pm, nak masak tuk diri sendiri pun aku dah macam malas benar, sanggup lapar, ....Adakah kita semua cam tu? tak da mood nak buat keje....Aku rasa gajah ni pun rajin mencari makanan...adakah aku akan bertukar menjadi gajah...oh noooo tolong...nak kena mandi bunga ni.....

Aku rasa amalan malas di atas adalah perlu dibendung dari kecik lagi..wahai ibu2 , displinkanlah anak2 anak supaya tak malas mcm aku. Masalahnya, aku kecik rajin la jugak, cuci pinggan, kemas rumah dan siap dapat upah...napa bila dewasa begini, malam jer rasa nak demam..adakah itu tanda-tanda awal nak jadi pemalas atau ibu?

2 comments :

dida darul said...

jadi ibu??? whoah! good news nih :)

POT said...

hahahah....doa2 la....wei hg nak blk kg ka? drive carefully ya....